BİZİ TAKİP EDİN
NDT,NDT açılımı nedir?, NDT yöntemleri nelerdir?, NDT cihazı nedir?, NDT uzmanı ne demek?, Tahribatsız Muayene Ürünleri, Endüstriyel Tahribatsız Muayene Cihazları, Tahribatsız Muayene (NDT) Nedir?, Penetrant, manyetik partikül, manyetik partikül testi, penetrant testi, Kırmızı penetrant, Floresan penetrant, yoke, manyetik yoke, manyetik test cihazı, uv lamba, Penetrant testi, Manyetik parçacık testi, kalınlık ölçüm cihazları, kalınlık ölçer, ultrasonik kalınlık ölçüm, sertlik ölçüm cihazı, bilyalı sertlik ölçer, sertlik ölçer, çatlak testii, Penetrant, Penetrant Test, Sıvı Penetrant, PT, Penetrant Muayenesi, Kırmızı Penetrant, Görünür Penetrant, Tip 2 Penetrant, Florışıl Penetrant, Floresan Penetrant, Sıvı Penetrant Testi, Çatlak Testi, Çatlak Sıvısı, Çatlak Bulucu, Level 2 Penetrant, Havacılık Penetrantı
Anasayfa  /  Blog  /  DICONDE Nedir?
DICONDE Nedir?

DICONDE NEDİR?

DICONDE; Tahribatsız Muayene (NDT) Dijital Radyografi uygulamalarında kullanılan cihazlar ile alınan 2 ve 3 boyutlu dijital verilerin görüntülenmesinde, analizinde, saklanmasında ve paylaşılmasında kullanılmak maksadıyla geliştirilmiş olan bir dijital veri formatı standardıdır.

DICONDE dijital veri standardının özelliklerinden ve avantajlarından bahsetmeden önce, DICONDE standardının çıkış noktası olan DICOM dijital veri standardından bahsetmek gerekir. DICOM - (Digital Imaging and Communications in Medicine) – tıbbi dijital radyografi cihazları ile elde edilen görüntülerin ve ilgili verilerin yönetimi ve iletimi için standart bir protokoldür ve birçok sağlık tesisinde kullanılmaktadır. Gelişmiş tıbbi teknolojilerinin tanıtılması ve klinik çalışmalarda bilgisayar kullanımının artmasıyla, NEMA (Amerikan Ulusal Elektrik Üreticileri Derneği) ve ACR (Amerikan Radyoloji Koleji) farklı formatlarda veriler üreten üreticilerin cihazları arasında veri aktarımı yapmak için standart bir yönteme ihtiyaç duydu. Böylelikle ilk DICOM protokolü ortaya çıkmış oldu. Bu protokol Kardiyoloji, Onkoloji ve Diş Hekimliği gibi dijital görüntüleme teknolojisinin ağırlıklı olarak kullanıldığı herhangi bir medikal alanda standart haline geldi ve bugün hala gelişim halindedir.

Ay-Data

DICOM standardının avantajlarını gören ASTM, endüstriyel dijital radyografide de benzer protokolün uygulanabilirliğini araştırmak adına 1999 yılında bir komite oluşturdu. Bu komite, 5 yıllık araştırma ve geliştirme aşamasından sonra 2004 yılında DICONDE (Digital Imaging and Communication in Nondestructive Evaluation) protokolünün ilk versiyonu olan ASTM E2339 normunu tanıttı. Bu protokol zamanla CR, DR ve CT test methodlarını da kapsayacak şekilde geliştirildi ve günümüzde de gelişmeye devam etmektedir. Bugün DICONDE, havacılık, enerji veya otomotiv endüstrileri gibi tüm NDT alanında kabul görmekte olup ve çoğu proje ve ihalelerde ön koşuldur. Bu nedenle, dijital sistemlere yatırım yaparken DICONDE uyumluluğu sorgulanmalıdır. Aşağıda sizlere sağlayabileceğimiz DICONDE dijital veri formatına tam uyumlu ürünlerimiz yer almaktadır:

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX-1 Plus Bilgisayarlı Radyografi (CR) Sistemi

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX-PRO Bilgisayarlı Radyografi (CR) Sistemi

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX 3543 Non-Glass DR Sistemi

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX 2530 Compact DR Sistemi

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX 4336 High Resolution DR Sistemi

-          CARESTREAM – INDUSTREX HPX 2339 High Resolution Compact DR Sistemi

-          RADIATECH – BARS Otomatik Boru Hattı RT DR Sistemi

-          ARRAY – 2905HD Film Tarayıcısı

-          MICROTEK – MII-900 PLUS Film Tarayıcısı

X